מתכונים
קציצות עדשים המצרכים
כוס עדשים ירוקות אחרי השריה במים של מספר שעות חצי כוס שיבולת שועל 1 בצל 3 שיני שום חצי כוס עלי פטרוזיליה חצי כוס זרעי פשתן או אגוזי מלך טחונים (לא חובה) 3 כפות טחינה גולמית (או רסק עגבניות) 4 כפות מים חצי כפית פפריקה מתוקה חצי כפית כמון רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- טוחנים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- יוצרים מהתערובת 5 כדורים מהודקים ומשטחים לקציצות.
- אופים על גבי נייר אפייה כ-15 דקות מכל צד בחום בינוני.
גיוון
- אם אין לכם מעבד מזון אפשר להשתמש בבלנדר מוט או אפילו במזלג לשם ערבוב. במקרה זה מומלץ לבשל את העדשים 15-30 דקות.
- מומלץ להגיש בצלחת, לצד דגן וירקות מבושלים או טריים, או בלחמנייה עם ירקות טריים וקטשופ.
- במקום עדשים אפשר להשתמש בכוס שבבי סויה וחצי כוס מים רותחים. במקרה זה, אין צורך במעבד מזון.
מתוך המתכונים של האתר אנונימוס
סלט קינואה עם עשבי תיבול המצרכים:
2 כוסות קינואה מבושלת 1 פלפל אדום קצוץ 1 מלפפון קצוץ תערובת עשבי תיבול לבחירה: שמיר, סלרי, נענע, פטרוזיליה, כוסברה.
לרוטב:- 3 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- לתיבול: כמון ופלפל
אופן הכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב בכלי קטן או צנצנת ומוזגים.
סלט קינואה וחמוציות המצרכים: כוס קינואה מבושלת 2 גזרים מגוררים 1 בצל קצוץ חופן חמוציות חופן אגוזי מלך קצוצים תערובת עשבי תיבול:כוסברה, נענע פטרוזיליה לרוטב:
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מלימון שלם
- פלפל שחור לתיבול
- מערבבים את כל החומרים בקערה
- ערבבים את חומרי הרוטב בנפרד ומוסיפים לשאר המרכיבים.
- מערבבים היטב ומתקנים תיבול בעת הצורך.
קינואה עם ירקות מוקפצים בסגנון סיני
המצרכים:
1 כוס קינואה 1 פלפל אדום 1 פלפל צהוב חבילת נבטים עבים חצי חבילת פטריות שמפיניון / פורטובלו טריות חצי בצל בינוני 1/4 כפית ג'ינג'ר מגורר 1 כפות שמן שומשום / שמן זית 1-2 כפות רוטב סויה קיקומן (אפשרי – רוטב סויה קיקומן דל נתרן)
אופן ההכנה:
- לבשל בסיר את הקינואה עם שתי כוסות מים – עד שהקינואה מכפילה את גודלה ושאין מים בסיר.
- לקצוץ את הירקות. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן שומשום ולהקפיץ את הירקות כ- 3-5 דקות.
- להוסיף את הרוטב סויה והג'ינג'ר.
- לבשל הכול יחדיו כ-2-3 דקות ולהוסיף את הנבטים.
- לאחר הוספת הנבטים, להמשיך לבשל את התערובת על אש קטנה עוד כ- 5 דקות נוספות.
- בסיום, לערבב את הקינואה עם הירקות וליהנות…
מתכון של רותם חבר שכטר
המצרכים: 2 כוסות עדשים כתומות 1 קישוא חתוך 1 בצל גדול חתוך גס 1 גזר חתוך 2 שיני שום חתוך גס כפית כורכום כף שמן זית אופן הכנה:
- טיגון קל לבצל ולשום
- להוסיף את הגזר והקישוא
- לאחר 3 דקות להוסיף את העדשים והכורכום
- לכסות הכל במים חמים בתוך הסיר
- לבשל כ 25 דקות – עד שרוב העדשים מאבדים את צורותם ונראים מאוחדים
נודלס ברוטב טחינה ושומשום
מצרכים ל-2 מנות:
1 קופסה (250 גרם) שעועית ירוקה 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק 1 חבילה (250 גרם) אטריות ביצים – נודלס
לרוטב:
- כף שמן שומשום
- כף שמן קנולה
- כף רוטב סויה
- כף שורש ג'ינג'ר קלוף קצוץ גס
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון
- אפשרות: כוסברה קצוצה
- בוטנים מומלחים קלויים
אופן הכנה:
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומסננים.
- מרתיחים מים בסיר, ומבשלים את השעועית הירוקה כמה דקות במים עד שהיא מתרככת אך עדיין נותרת פריכה.
- שמים את הנודלס ואת השעועית בקופסה גדולה עם מכסה ומוסיפים את הבצל הירוק.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
- יוצקים על הנודלס והשעועית ומערבבים.
- ניתן להוסיף את הכוסברה והבוטנים.
המצרכים ל-4 מנות:
1 כוס גריסי פנינה- מושרים למשך שעה רבע כוס עלי בזיליקום, קצוצים רבע כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים 3 בצלים לבנים גדולים 2-3 שיני שום 10 פטריות שמפניון טריות 2 כוסות מים מעט שמן זית בכבישה קרה
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את גריסי הפנינה.
- קוצצים את הבזיליקום, הפטרוזיליה והשום ושומרים בצד.
- מאדים קלות את הבצלים ומוסיפים את הפטריות, עד שהן משחימות והנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים 3-2 דקות.
- מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים והמים, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.